Széchenyi 2020

JULIUS-GLOBE Szerszám- és alkatrészgyártás

1998
Alapítás éve

A Julius-Globe-ot Rácz Gyula alapította, aki az elmúlt negyed évszázadban a piac ismert és megbízható szereplőjévé tette a vállalkozását lányával, Rácz Erikával

1700
négyzetméteres üzem

A cég egy garázsból indult útjára, amely korábban a jelenlegi üzemnek is helyt adó telken állt - mára milliárdos árbevételű vállalattá nőtte ki magát

40
Tapasztalt Kolléga

A vállalat jelenleg a számára otthont adó Győrújbarát második legnagyobb foglalkoztatója - a sikerek motorja az összetartó, többgenerációs csapat

CNC megmunkálás

Precíziós megmunkálás: CNC marás (3 és szimultán 5 tengelyes gépeken), CNC esztergálás, CNC köszörülés (sík-, palást-, furatköszörülés), huzal és tömbszikra forgácsolás. Egyedi és kis sorozatok gyártása.

Igény esetén hagyományos marás és esztergálás, valamint a forgácsolt darabok felületkezelése, akár partnerek bevonásával.

Készüléktervezés, készülékgyártás

Szerelő készülékek, szerszámok, kontúrsablonok, mérő eszközök, célgépek és berendezések számítógépes tervezése és kivitelezése. Mérőkészülékek és szerelő sorok tervezése és kivitelezése autóipari és gépipari alkatrészeket gyártó cégek részére.

A gépek építése elektromechanikus, hidraulikus vagy pneumatikus elemekkel, illetve ezek kombinációjával történik.

Kutatás-fejlesztés

A K+F csapat jelenleg 6 mérnököt számlál. Az elmúlt években számos sikeres projektben vett részt a Julius-Globe csapata az űriparitól az autóipari fejlesztésekig – többek között a RadMag űrbéli sugárzási tér- és mágneses tér mérőműszer kifejlesztésében.

A tervezés a következő CAD/CAM programokkal zajlik: CATIA V5-6 R2016-CAD, CREO 2, ESPRIT.

Elismert vállalat

A Julius-Globe több díjat is magáénak tudhat, a European Business Awards-on 33 000 másik vállalkozással versenyeztek a különféle kategóriákban elnyerhető díjakért, ahol végül két elismerést is elnyert a vállalat. Az Európai Kiválósági Üzleti Díj mellett a Nemzeti Bajnoki Díjat is kiérdemelte a csapat, amely 2017-ben Magyarországot képviselte a díjátadón.

Ugyanebben az évben a Budapesti Értéktőzsde BÉT50-es cégnek választotta a társaságot. Az évente kiválasztott 50 sikeres, hazai vállalatok akár a tőzsde parkettjén is megállnák a helyüket.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!