Ismét nyereséges a Társaság!

Egykor a papír értéke volt már járt 1700 körül is, majd 200 alól újra visszaerősödött 400 fölé. Meddig mehet még a részvény?

A társaság nem régiben kezdődött átszervezése, amely a Synergont ma már több vállalatot is átölelő holdinggá tette, egy pozitív folyamat kezdete. A Synergon, akvizícióval és kiszervezéssel létrejött cégek tulajdonosává vált. Az anyacég, a Synergon Informatika Nyrt., szakmai befektető társasággá alakul, amely a jövőben is tervez felvásárlásokat az infokommunikációs piacon, és az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat nem sokára meg is kezdi a társaság. A csoport működése az országhatáron kívülre is kiterjed, jelenleg Csehországra, Szlovákiára és Bulgáriára.

Az átszervezés, az átláthatóbb működés és a költségek racionalizálása 2011 év végére már pozitív fordulatot hozott és előfutára volt a 2012-es év, jelentős eredmény javulásának. Az első három negyedévben a költség megtakarítás már elérte a 789 millió forintot. A 2012-es év harmadik negyedévében a társaság már 332 millió forint pozitív pénz egyenleggel zárta a negyedévet. A pénzügyi műveletek nettó nyeresége az első kilenc hónapban 324 millió forint volt. A saját részvény határidős ügylet nyeresége, 47 millió forint, a deviza árfolyamnyereség 206 millió forint, a kamat ráfordítás 39 millió forint volt. Az Infinity a.s. cseh leányvállalat által fizetett osztalék 110 millió forintot tett ki.

Synergon árfolyam, kép: Solar Capital

A menedzsment szerint az eredményjavulás folytatódni fog. 2012 negyedik negyedévben az Infinity a.s. leányvállalatot a Synergon Informatikai Nyrt. 100 százalékban értékesítette, amelynek ellenértéke már novemberben befolyt az anyavállalathoz. Ez már a negyedik negyedéves eredményt fogja erősíteni. A negyedik negyedévre jelentős árbevétel és eredményjavulás, még a korábbról mostanra tolódó licence értékesítésekből és a központi közbeszerzési keretek későbbi nyitásából adódó szállítási szerződések év végi realizálódásából várható.

Megnyert tenderek, és közbeszerzési pályázatok állnak a cég mögött. MOL, TIGÁZ, MÁV, MTVA, BKV-futár projekt, BKV 10 éves szupport szolgáltatás.

Legújabb hír: 2012. december – 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Synergon leányvállalata a Gazdasági fejlesztési program pályázatán.

Az eredeti cikk itt olvasható: Napi.hu