2,5 milliárd forintos vállalat lép tőzsdére, eredményesen zárult a NAVIGATOR részvényjegyzése

Az első körös tőkeemelésben 300 millió forintot meghaladó jegyzési összeg érkezett a Társasághoz, szeptemberben kezdődhet az Xtend piaci kereskedés.

Az idei első félévet jellemző kedvezőtlen tőkepiaci környezet ellenére június 27. – július 5. között eredményesen zajlott le a NAVIGATOR Csoport új törzsrészvényeinek forgalomba hozatala. Magán- és jogi személyek együttesen több mint 40.000 darab új törzsrészvényt szereztek meg 7200 forintos kibocsátási árfolyamon, így közel 2,5 milliárd forintos vállalati értékkel léphet a tőkepiacra a Társaság.

A Budapesti Értéktőzsde multilaterális rendszerében a szükséges előzetes eljárások lezárulását követően indulhat a kereskedés. A Társaság a tőkeszerkezet további optimalizálása és akvizíciós céljainak hatékony megvalósítása érdekében a hazai tőkepiac legaktívabb tőkebefektető partnereivel folytat tárgyalásokat.

„A zártkörű tőkeemelés résztvevői – közöttük professzionális, hazai intézményi szereplők – többek között a generációváltás izgalmas tőzsdei sztorijának szavaztak bizalmat, ahol a kis- és középvállalati szektor értékalapú befektetőjeként egy tapasztalt, motivált menedzser csapattal valósítunk meg további felvásárlásokat. A Társaság életében igazi mérföldkőnek értékelem üzleti modellünk visszaigazolását egy nagyon nehéz piaci környezetben; a jövőbeni célunk a folyamatos részvényesi értékteremtés, mely immár az új tulajdonostársakkal közös sikerként valósulhat meg” – fogalmazott Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR alapítója és többségi tulajdonosa.