További tőkeemelés és akvizíciók várhatóak

Az ipari termelő befektetések és a generációváltás befektetési sztoriját összekapcsoló tőzsdei társaság, a Budapesti Értéktőzsde Xtend szegmensében az új bevezetések tekintetében piacvezető kijelölt tanácsadónak (NOMAD) számító NAVIGATOR Investments Nyrt. várhatóan kiugró eredményekkel zárja a 2022-es évet.

A menedzsment előrejelzése alapján a 2022-es, még nem auditált üzleti évben közel 300 millió Ft az egyszeri tételektől tisztított kamatok, adózás és amortizáció előtti nyereség, mely jelentős ugrás az előző évekhez képest. A társaság akvizíciós stratégiájának megfelelően további tőkebevonást és 3-4 felvásárlási tranzakciót tervez a következő években, ezzel pedig ötszörözheti a működési folyamatokat legjobban mutató (EBITDA) eredménysorát.

2022-es árbevétel és EBITDA előrejelzés

A NAVIGATOR Csoport árbevétele az akvizícióknak köszönhetően dinamikusan nőtt az elmúlt négy évben. A 2019-2020-as években a cégcsoport bevételei kizárólag tanácsadási tevékenységből származtak, ebben az időszakban végezte a Társaság a DM-KER és Gloster tőzsdei bevezetését.

Mindemellett ebben az időszakban a NAVIGATOR kidolgozta az akvizíciós stratégiáját, aminek köszönhetően az árbevétele a néhányszáz milliós értékről 2021-re 1,6 milliárd Ft-ra emelkedett, 2022-ben pedig megközelítheti a 2 milliárd Ft-ot.

A cégcsoport egyszeri tételektől tisztított EBITDA teljesítménye jelentősen javult: a 2019-es 33 millió Ft-ról 2022-re közel 300 millió Ft-ra ugorhat, az árbevételhez viszonyított 15%-os margin mellett.

További tőkebevonási és akvizíciós tervek

A NAVIGATOR Csoport célja egy ipari termelő vállalatcsoport kiépítése és működtetése, amelynek üzleti teljesítménye a következő évek további tőkebevonása és 3-4 sikeres akvizíciója után várhatóan meghaladja a 10 milliárd Ft árbevételt és a 1,5 milliárd Ft EBITDA-t.

„Társaságunk, a NAVIGATOR Investments Nyrt. 2022-es tőzsdei bevezetésének egyik célja a tervezett felvásárlások finanszírozási szükségletének biztosítása volt. 2023-ban további tőkeemelés(eke)t tervezünk, így különösen fontosnak tartjuk, hogy befektetőink döntésük előtt pontos képet kapjanak a Cégcsoport aktuális helyzetéről.”

– mondta el Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments Nyrt. alapítója, a társaság igazgatóságának elnöke.

A fenti előrejelzésekkel kiegészített cégismertető prezentációnk ide kattintva érhető el.