Pénteken, a tőzsdezárást követően jelentette be a Synergon Nyrt., hogy 7 százalékot meghaladó részesedést szerzett a cégben Jutasi Zoltán vezérigazgató az általa tulajdonolt NAVIGATOR Investments Zrt.-n keresztül.

Tájékoztatási kötelezettségének eleget téve a NAVIGATOR Investments Zrt. és a Cashline Befektetési Holding Zrt. közös közleményben jelentette be, hogy a NAVIGATOR Investments Zrt. 2012. október 5-én 425 Ft/darab átlagáron megvásárolta a Synergon részvényeinek 7,06 százalékát (657 ezer darab részvény) a Cashline Befektetési Holding Zrt.-től. A NAVIGATOR Investments Jutasi Zoltán Synergon vezérigazgató tulajdonában és irányítása alatt áll.

A tranzakciót követően a Cashline Befektetési Holding részesedése a Synergonban 8,36 százalékra csökkent (778 113 részvény).

A Synergon is vásárolna

A tranzakciót hírül adó közlemény idézi dr. Jeszenszky Zoltánt, a Synergon igazgatótanácsának elnökét, aki egyfelől pozitívan értékeli, hogy a cég menedzsmentje befektetéssel is jelzi elkötelezettségét a vezetett cég iránt, másrészt megemlíti, hogy az elmúlt év küzdelmes időszaka után a Synergon mára jó alapokkal rendelkezik ahhoz, hogy az ICT szektorban maga is cégeket vásároljon fel. „Számos kis- és közepes vállalkozást világítottunk át az elmúlt időszakban, akik közül remélem, néhányat hamarosan a Synergon csoportban köszönthetünk” – idézi a közlemény az igazgatótanács elnökét.

Jutasi részvényvásárlása egyfajta jelzés is a cég többi részvényesének: a cég túljutott a nehézségeken, és a menedzsment is egyre jobban bízik a cég jövőjében.

Forrás, az eredeti cikk olvasható: Bitport