Kitartott ugyanis a Synergon rallyja, ahol úgy látszik, sokan bíznak az új reorganizációs tervekben. Az első negyedévben közel 23 százalékos emelkedésével legjobban szereplő A kategóriás részvénynek a második negyedévben is összejött 4 százalékos többlet. A harmadik negyedévben ezt tudta az informatikai társaság megfejelni újabb 42 százalékkal, így a legjobban szereplő A kategóriás részvény volt a negyedévben és az év egészét tekintve is.

Mindez annak fényében nagyon jó teljesítmény, hogy számos részvény árfolyama esett a negyedévben  Az összes papírt figyelembe véve ugyanis 21-nek az értéke csökkent a harmadik negyedévben, azaz csaknem minden második részvény kevesebbet ért. A négy nagy papír közül a leggyengébben a Magyar Telekom szerepelt. Érdekes, hogy ez a részvény volt a második negyedévben is a legharmatosabb, akkor 23,2 százalékot vesztett értékéből, a harmadikban pedig 4,3 százalékot tett erre rá. Még ha a közben kifizetett részvényenkénti 50 forintos osztalékot is figyelembe vesszük, akkor sem sokkal rózsásabb a kép. Így “csak” 15 százalék volt a visszaesés mértéke a második negyedévben, vagyis változatlanul a legrosszabb teljesítményt nyújtotta a nagyobb papírok között. Pedig a negyedik mobilszolgáltató csúszása kifejezetten jó hír volt a részvény szempontjából. Az év nagy vesztese viszont az E-Star, ami nem meglepő, hiszen a társaság az önkormányzati nemfizetése miatt csődközelben van. A részvény az első negyedévben több mint 30 százalékot veszített értékéből, a másodikban pedig újabb 15-öt, míg most 66 százalékkal lett olcsóbb. Ráadásul közel sem biztos, hogy a mostani részvényár elérte volna a gödör alját, hiszen épp októberben esedékes az a kötvénylejárat, amelynek a kifizetése kérdéses.

A kisebb részvények közül talán érdemes megemlíteni a 20 százalékkal dráguló Masterplastot, amely ugyanakkor még így sem tudta elérni a 630 forintot, amennyiért az intézmények és a magánbefektetők vehették a papírokat.

A teljes cikk itt olvasható: Napi.hu