BÉT50-es céget vásárolt a NAVIGATOR, dinamikusan nő a cégcsoport árbevétele és eredménye

1700 négyzetméter alapterületű üzemében a Julius-Globe többnyire exportra termel, miközben jelentős hazai megrendelői is vannak a Társaságnak. A NAVIGATOR a tranzakcióval a Knorr-Bremse mellett a jövőben ügyfelei között tudhat olyan jelentős nemzetközi cégeket, mint a SCHAEFFLER csoport, a Bridgestone, a Körber csoport, a Koenig&Bauer csoport vagy a Siemens.

A nyugat-magyarországi vállalkozás kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik, a készüléktervezési- és gyártási projektek során az űriparhoz kapcsolódó megrendelések és referenciák is bekerülnek a NAVIGATOR Csoportba. A Julius- Globe által gyártott alkatrészek megtalálhatók a RADCUBE (3U CubeSat) és a VIREO (3U CubeSat) műholdakban is. A cég nagy tapasztalattal rendelkezik a high-tech ipar, az energia-, az egészségügy, a csomagoló-, elektronika, nyomda-, élelmiszer- valamint a vasútipar számára történő precíziós CNC forgácsolt alkatrészek gyártásában, illetve autóipari készülékek és gyártósorok tervezésében, kivitelezésében is.

A precíziós, egyedi alkatrészek gyártása során több generáció dolgozik együtt a Társaságnál, így a több évtizedes szakmai tapasztalat és a fiatalos lendület egyszerre van jelen a több, mint 40 fős csapatban. Az újonnan érkező kollégákkal a NAVIGATOR Csoport 2024-től közel 100 kiváló szakembert foglalkoztat.

A Julius-Globe több díjat is magáénak tudhat, a European Business Awards-on 33 000 másik vállalkozással versenyeztek a különféle kategóriákban elnyerhető díjakért, ahol végül két elismerést is elnyert a vállalat. Az Európai Kiválósági Üzleti Díj mellett a Nemzeti Bajnoki Díjat is kiérdemelte a csapat, amely 2017-ben Magyarországot képviselte a díjátadón.

További érdekesség, hogy a tranzakció keretében egy BÉT50-es cég generációváltása történik meg. A Budapesti Értéktőzsde által 2016-ban útjára indított BÉT50 Klub és a hozzá kapcsolódó rendszeres kiadvány, valamint konferencia lényege, hogy a Tőzsde évente bemutatja 50 hazai vállalat sikertörténetét. A kiválasztás egyfajta mérce is – a megismertetett cégek akár kibocsátóként is megállnák a helyüket. A 2017-ben BÉT50-es céggé vált Julius-Globe mostantól a NAVIGATOR Investments Nyrt. leányvállalatként válik közvetetten elérhetővé a BÉT Xtend parkettjén.

„A NAVIGATOR Investments történetének eddigi legnagyobb akvizícióját hajtotta végre. A Julius-Globe Kft.-vel együtt a NAVIGATOR Cégcsoport a 2023-as évben várhatóan 4 milliárd Ft árbevételt és 450 millió Ft feletti adózás előtti eredményt ér el. A tranzakció során a NAVIGATOR az optimális tőkeáttétel érdekében euróalapú hitelt is igénybe vett a vételár finanszírozására.”

– nyilatkozta Pallag Róbert, befektetési és üzletfejlesztési igazgató

A NAVIGATOR részéről fontos szempontot jelent a portfólióba kerülő ipari- termelőcégek közötti szinergiák kiaknázása. A 2022-ben a cégcsoport tagjává vált Instrum Kft. forgácsolt alkatrészek szálanyagból történő készre gyártásával foglalkozik, amellyel könnyedén tud kapcsolódni a NAVIGATOR legújabb tagvállalatához, a Julius-Globe-hoz. A tagvállalatok képviselői már megkezdték az egyeztetéseket a lehetséges közös projektek kapcsán.

„Azon túlmenően, hogy jó üzletnek tartom, a Julius-Globe-ban elsőre megragadott bennünket a precizitás és az ott dolgozók lelkesedése, munkához való hozzáállása. Érdekesség, hogy a vállalkozás egy kis, Győr melletti garázsból indult, azonban mára egy megjelenésében és gépparkjában is modern céggé fejlődött. Külön öröm számomra, hogy bár a fémiparban dolgozunk, a NAVIGATOR csoport menedzsmentje egy újabb hölgy taggal bővül. Jutasi Yvette igazgatósági tag mellé Rácz Erika is csatlakozik, mint a Julius-Globe vezetője.”

– tette hozzá Bajtek Gyöngyvér, vezérigazgató

„Régi álmom vált valóra a Julius-Globe felvásárlásával. Most már elárulhatom, hogy ennek a cégnek a felvásárlási lehetősége motivált abban, hogy a NAVIGATOR tőzsdére menjen, így a lebonyolított tőkebevonásokkal a gyors növekedés irányába tudtunk határozott lépéseket tenni.

Gyerekként Édesapám gyártóüzemében gyakran megfordultam és azt láttam, hogy a gépek, az ipar egyre szervesebb része a mindennapi életünknek. Napjainkban pedig a robotika és az automatizáció jelenti a sikeres üzleti jövőt számunkra. Befektetői találkozókon többször kerül szóba, hogy miért ipari technológiákba fektetünk? Erre azt tudom mondani, hogy akár az otthonunkban, a munkahelyünkön vagy az utcán közlekedve olyan berendezések, használati tárgyak vesznek körül minket, melyek a Julius-Globe-hoz, az Instrum-hoz és a Trifolium-hoz hasonló gyárak egyre nagyobb mértékben automatizált üzemeiben készülnek.

Mindez Rácz Gyula alapító-tulajdonos és Rácz Erika társtulajdonos több évtizedes munkáját dicséri. Külön köszönöm nekik azt a bizalmat, hogy ránk bízzák a cégüket. Ráadásul a vállalkozás több lábon áll, folyamatosan fejlődik és jelentős beruházások révén is bővült. A Julius-Globe kiemelkedő tudásbázisát kiaknázva folyamatosan erősödő megrendelői diverzifikációval és innovációval jellemezhető.”

– nyilatkozta Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments Nyrt. igazgatóságának elnöke, a NAVIGATOR Csoport alapítója